Agenda

 • Introduction


 • 11:00 - 11:30
  Ο Αντίνοος Αλμπάνης είναι γνωστός ηθοποιός. Έκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο του ως ηθοποιός μέσα από την σειρά «Μου λείπεις» στον Alpha. Έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές παραγωγές όπως «Το ταγκό των Χριστουγέννων», «Λούφα και παραλλαγή», «10η εντολή» κ.ά. Έχει χαρίσει την φωνή του σε πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση και σε πολλές μεταγλωττίσεις στον κινηματογράφο. Ο Νικόλας Αγγελής είναι γνωστός ηθοποιός. Έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικές παραγωγές και θεατρικές παραστάσεις όπως «Φιλουμένα» , « Wolfgang» , « Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα», «Το χέρι του Γιάνος». Μέσα από τη γνωστή σειρά «Άγρια παιδιά» γνωρίστηκε με τον Αντίνοο Αλμπάνη και πλέον τους συνδέουν χρόνια φιλίας. Θα βρεθεί στη σκηνή του ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» , μαζί με τον Αντίνοο Αλμπάνη για την παρουσίαση του φετινού TEDx University of Piraeus με θέμα “Zero to Infinity”.
  Introduction

 • Session 1


 • 11:30 - 11:50
  Οικονομικός σύμβουλος, γενικός διευθυντής πολυεθνικής και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εργάζεται με επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, μιλάει 6 γλώσσες και ειδικεύεται στη διαχείριση των χρηματοοικονομικών. Στο TEDx University of Piraeus έρχεται από την Ελβετία για να μας μιλήσει για τους ανθρώπους book smart vs street smart, για τις δικές του εμπειρίες ζωής μέσα απ’ την εκπαίδευση που έλαβε σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, και το πώς μπορεί ένας νέος Έλληνας με όραμα να διαπρέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 • 11:50 - 12:10
  Καταξιωμένος καθηγητής του πανεπιστημίου του Harvard με αντικείμενο τη νευροχειρουργική και επικεφαλής ερευνητικού εργαστηρίου στο γενικό νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. Σύμφωνα με τον κύριο Πέζαρη “ Μπορούμε να κάνουμε τους τυφλούς να δουν” . Η ομιλία θα είναι πάνω στην έρευνα που διεξάγει αυτόν τον καιρό, τα αποτελέσματά της ως τώρα, τις μελλοντικές κινήσεις καθώς και τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι μπορεί να αποκαταστήσει την όραση ενός ανθρώπου.

 • 12:10 - 12:30
  Πώς οι νοητικές πλάνες επηρεάζουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μας; Ο Πέτρος Παπαδόπουλος,εκπαιδευτικός διαφόρων βαθμίδων και σύμβουλος επιχειρήσεων, ειδικός σε θέματα εκπαίδευσης και με μακρόχρονη συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, θα μας βοηθήσει χρησιμοποιώντας ως μέσο την επικοινωνία, να εξετάσουμε την υποκειμενικότητα της αντίληψης. Οι διαφορετικές οπτικές που υιοθετούμε για να κατανοήσουμε τα αποτελέσματα ενός ερεθίσματος μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο.

 • 12:30 - 12:45
  Ο Γιώργος Α. Τσίγκos γεννήθηκε στον Ασπρόπυργο Αττικής. Είναι 23 ετών, φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των 6 ετών. Άρχισε να συνθέτει από την ηλικία των 16 ετών. Σήμερα εξακολουθεί να ασχολείται με σύνθεση αλλά και με παραγωγή μουσικής. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών του, ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση των γνώσεών στον τομέα μουσικής τεχνολογίας, στη σύνθεση και στη παραγωγή μουσικής.

 • 12:45 - 13:45
  Workshops

 • Session 2


 • 13:45 - 14:00
  Η Τερέζα Καζιτόρη, απόφοιτη Πανεπιστημίου Πειραιώς και με σπουδές πάνω στη μουσική και πολλές εμφανίσεις σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και ο Πάρις Σκαρτσολιάς, μουσικός αλλά και ηθοποιός με αντίστοιχη εμπειρία πάνω στη μουσική, θα μας παρουσιάσουν στην σκηνή του TEDx University of Piraeus ένα μοναδικό, ανεβαστικό performance. Εσύ θα το χάσεις;

 • 14:00 - 14:20
  Ο Γιώργος Αντωνιάδης είναι ο Business Development Director της Icon Platforms, μία καινοτόμος, εξειδικευμένη εταιρεία τεχνολογίας, που παρέχει λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών, με χρήση τεχνικών gamification. Συμμετείχε στην ανάπτυξη της πλατφόρμας TALOS και προσφέρει την υλοποίηση έργων σε cross platform περιβάλλον, μεταδίδει ψηφιακό περιεχόμενο κάθε μορφής, σε οποιαδήποτε συσκευή, σε πραγματικό χρόνο Στην ομιλία του θα μας κάνει εισαγωγή στην έννοια του gamification, ενός όχι και τόσο διαδεδομένο όρο στα ελληνικά δεδομένα.

 • 14:20 - 14:40
  Συντονίστρια και υπεύθυνη ανάπτυξης εθελοντικών κινήσεων επιστημονικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου. Co-Founder και Chief Business Officer (CBO) της εταιρίας “Cyclefi”, startup company με προσανατολισμό στο gamification της προστασίας του περιβάλλοντος..

 • 14:40 - 15:00
  Πολίτης του κόσμου με έμφυτο πάθος για το διάστημα. PhD στη Μικροβαρυτική Έρευνα και Project Manager με εμπειρία πάνω από 10 χρόνια σε διεθνείς αεροδιαστημικές εργασίες. Υποψήφια αστροναύτης και μελλοντική περιηγητής του διαστήματος. Πάντοτε με συντροφιά τη μουσική και τα σπορ, ταξιδιώτης του κόσμου και ασταμάτητη εξερευνήτρια. Θα μας μιλήσει για τα κίνητρα και πως αυτά την οδήγησαν στην εξερεύνηση του διαστήματος, καθώς και τη σπουδαιότητα αυτής. Look up and dream big, για να γίνει το αδύνατο, δυνατό!

 • Session 3


 • 16:30 - 16:40
  Ο Hrach Altunyan είναι τραγουδιστής-τραγουδοποιός, γεννημένος στο Ερεβάν της Αρμενίας και μεγαλωμένος στην Αθήνα. Με ενεργή παρουσία στην τοπική μουσική σκηνή ως τραγουδιστής και κιθαρίστας, το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Long Way Home”. Η Hrach Altunyan Band δημιουργήθηκε το 2013 και έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες ανά την Ελλάδα. Ο Hrach Altunyan έχει, επίσης, κάνει πολλές solo εμφανίσεις, με αυτές στο Sofar Athens και στο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, να αποτελούν τις πιο σημαντικές. Στο TEDxUniversityofPiraeus θα μας ανεβάσουν με τη μουσική τους αλλά και θα μας παρουσιάσουν μέρος του νέου άλμπουμ “Son of the Blues”

 • 16:40 - 17:00
  O Μανούσος Μαροπάκης έχει εκπαιδεύσει πάνω από 22.000 άτομα σε μεγάλες εταιρίες και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο,ενώ έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πάνω από 300 σεμινάρια βιωματικής εκπαίδευσης σε εταιρίες και οργανισμούς. Στο TEDx University of Piraeus θα μας μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να ξεχωρίσει στη ζωή, ξεφεύγοντας από τη μετριότητα. Αναμείνατε λοιπόν για να μάθετε “How to brand yourself”.

 • 17:00 - 17:20
  Εκπαίδευση στη τέχνη ή τέχνη στην εκπαίδευση; Ποιά απ τις 2 είναι εργαλείο της άλλης; Την απάντηση δίνει ο Αλέξης Κόκκος στο TEDxUniversityofPireus. Σπούδασε Νομικά και Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Paris VIII. Ίδρυσε την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (2004), της οποίας είναι Πρόεδρος. Είναι ο δημιουργός της μεθόδου Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Αισθητική Εμπειρία, που έχει εφαρμοστεί σε χιλιάδες σχολεία και οργανισμούς εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα, καθώς και σε Ευρωπαϊκές χώρες.

 • 17:20 - 17:40
  Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής σχολής Β. Ρίτσου. Ασχολείται με τη συγγραφή, τη μουσική, το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Επτά θεατρικά έργα του έχουν βραβευτεί, απ’ τα οποία τα τέσσερα έχουν αποσπάσει κρατικό βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου του Υπουργείου Πολιτισμού (Α’, Γ’ , έπαινο, και τιμητική μνεία πρωτοποριακής γραφής και θεματολογίας αντίστοιχα). Θα μας μιλήσει για τη σημασία της τέχνης για την εκπαίδευση και, αντιστρόφως, για την επιρροή της εκπαίδευσης στην τέχνη.

 • Session 4


 • 18:45 - 19:00
  Η Δανάη Γεωργαντά είναι μια επιτυχημένη vlogger, γνωστή και ως I Mikri Ollandeza, η οποία μετρά πάνω από 150.000 εγγραφές στο κανάλι της στο Youtube, με μεγάλη επιρροή στο νεανικό κοινό και πλέον επιχειρηματίας του χώρου. Στη σκηνή του TEDx University of Piraeus θα μας μιλήσει για το πως οι νέες τεχνολογίες έχουν αλλάξει τον τρόπο που ζούμε τα τελευταία χρόνια και τον τρόπο που συμβάλλει στην ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίησή μας.

 • 19:00 - 19:20
  Ο Σταύρος Βέσκος, φοιτητής οικονομικών με πλούσια εθελοντική εμπειρία, θα ανέβει στη σκηνή του TEDxUniversityofPiraeus για να σε εμπνεύσει, θίγοντας το θέμα της εκπαίδευσης από διαφορετική σκοπιά. Θα μοιραστεί μαζί μας την οπτική ενός φοιτητή απέναντι στην εκπαίδευση και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο καθένας μας να γίνει εκπαιδευτής, μέσα από τα μάτια ενός εκπαιδευόμενου που ξαφνικά βρέθηκε να είναι εκπαιδευτικός. Εσύ θα το χάσεις;